onsdag 20. februar 2008

Opprett en egen Google-konto




Før kurset anbefaler vi alle å opprette en egen Google-konto. Denne gir deg tilgang til mange gratis tjenester på nettet. Noen av disse tjenestene vil vi bruke i løpet av kursdagen. Det er derfor lurt å ha opprettet kontoen på forhånd.

Hva er en Google-konto?

En Google-konto gir deg altså tilgang til mange gratis tjenester som ligger ute på nettet. Fordelen med å ha sin egen konto er at den lar deg samle flere tjenester under én epostadresse og ett passord. Den mest kjente tjenesten som Google tilbyr, er kanskje epostsystemet Gmail. Imidlertid finnes det også mange andre tjenester og noen av disse vil bli presentert i løpet av kursdagen.


Har du Gmail-konto fra før (altså bruker epostsystemet Gmail) har du også en egen Google-konto. I motsatt tilfelle kan man fint bruke et annet epost-system enn gmail og allikevel opprette en Google-konto.

For mange kan det kanskje føles litt "skummelt" å registrere personlige opplysninger via nettet. Her kan du lese mer om Googles retningslinjer for personvern

Slik gjør du det:

1) Gå til hjemmesiden for Google-kontoer https://www.google.com/accounts/NewAccount?hl=no
2) Registrer deg med din epost adresse og velg et passord. Epostadressen blir registrert som brukernavn og gir deg tilgang til Google-kontoen din.


Er du fremdeles usikker eller ønsker å utforske Google-kontoer mer, kan du gjøre det via Googles Account Help









Ingen kommentarer: